تراس و بالکن فضایی نیمه باز و انعطاف پذیر در طراحی معماری خانه به حساب می آیند و رابطی بین فضای باز و بسته در خانه محسوب می شوند. تراس و بالکن از فضاهای مهم و ارزشمند خانه می باشند و اخیرا به یکی از فضاهای بسیار مهم در طراحی آپارتمان ها محسوب می شوند به گونه ای که آپارتمان های تراسه در بسیاری از شهرها در حال افزایش هستند. تراس ها در طراحی نمای ساختمان و به خصوص طراحی نمای آپارتمان های تراسه بسیار تاثیر گذار می باشد و باعث آوردن طبیعت، آرامش، نشاط و زندگی به محیط داخلی خانه می شوند. در طراحی ویلا، خانه های ویلایی و... تراس و بالکن در اثر تورفتگی یا بیرون زدگی فرم بنا، تغییر شکل فرم و... به وجود می آیند. در طراحی مجتمع های مسکونی، ساختمان های اداری، تجاری و... ایجاد بالکن و تراس های خصوصی و نیمه خصوصی بسیار ایده آل می باشد. طراحی و اجرای بالکن یکی از مواردی است که باید بسیار به آن توجه شود تا بتواند فضایی مناسب برای استفاده کنندگان از آن به وجود آورد. همچنین سبک طراحی دکوراسیون داخلی تراس و بالکن با توجه به طراحی داخلی منزل و سلیقه شخصی کارفرما انتخاب می شود.
تراس و بالکن فضاهایی می باشند که با فقدان دیوار یا سقف، محیطی دلپذیر برای مطالعه، غذاخوردن، استراحت و سرگرمی فراهم می آورند. طراحی بالکن و تراس مخصوصا در خانه های کوچک یا بدون حیاط بسیار حائز اهمیت می باشند. توجه به ابعاد مناسب جهت ایجاد فضاهای نشستن، گفتگو، غذاخوری، فضای سبز باید رعایت شود. استفاده از نور طبیعی، گل و گیاه، چمن مصنوعی، کفپوش، مبلمان مناسب، نورپردازی و... در طراحی تراس و بالکن بسیار مهم می باشد. استفاده از آب، آبنما، استخر در تراس های بزرگ تر نیز بسیار مرسوم می باشد.
می توان گفت تفاوت تراس و بالکن این است که تراس ابعاد کوچک تری نسبت به بالکن داشته و می تواند در طبقات خانه در کنار اتاق ها، پذیرایی، نشیمن یا آشپزخانه طراحی شود. تراس ها، غیر مسقف طراحی می گردند در نتیجه جزء مشاعات در طراحی معماری به حساب می آیند. اما بالکن از الحاقات ساختمان و دارای سقف می باشد و جزء زیربنای ساختمان، محاسبه می شود، همچنین از یک یا دو طرف باز بوده و دارای نرده یا دیوار کوتاه می باشد. بالکن ها در نمای ساختمان به زیبایی و تنوع نما کمک بسیاری می کنند. توجه به متریال مناسب کف و دیوارها، تعبیه جان پناه به ارتفاع 1/10 متر در ارتفاعی بیستر از 0/70 متر از تراز زمین، جمع آوری و هدایت آب باران و برف در فضاهای نیمه باز، توسط شیب بندی و کف شوی یا ناودان از الزامات طراحی فضاهای نیمه باز می باشد.
مقالات مشابه
طراحی فضای سبز و محوطه سازی(لند اسکیپ)، یکی از لذت بخش ترین قسمت های طراحی معماری است که نیازمند خلاقیت می باشد. مهم ترین ویژگی محوطه سازی ایجاد فضایی روحیه بخش به استفاده کنندگان آن می باشد. فضاهای سبز هستند که موجب زیبایی فضای باز ویلا ها، حیاط ها و پشت...